София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

170 години от рождението на Иван Вазов

Изложба в БАН
пропускане
44 сКултура 752

В Българска академия на науките е организирана изложба "170 от рождението на Иван Вазов". На нея са представени някои от най-известните книги и цялостно творчество на великия български автор.

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски заяви, че Вазов е имал много обществени роли и невинаги е получавал публично признание, но при срещите си с различни хора винаги се е радвал на всенародна любов.

"Творчеството му, както знаете, включва такива грандиозни неща като "Епопея на забравените", "Под игото", създаването на първото научно-литературно списание "Букви", първото литературно списание "Зора". Можем спокойно да кажем, че това са еталони, които ще маркират нашата национална идентичност и в бъдещето."

Това заяви акад. Ревалски и благодари на ръководството на Централна библиотека за предоставените творби, както и на колегите си от Българска академия на науките за организацията на изложбата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!