София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

20% повече самоубийства в Брюксел от началото на пандемията

Това съобщиха местни медии, като се позоваха на данни от столичната прокуратура
54 сОбщество 416 Боян Марков

Броят на самоубийствата в Брюксел е нараснал с 20% от началото на пандемията от COVID-19 досега. Това съобщиха местни медии, като се позоваха на данни от столичната прокуратура.

Отбелязва се, че последните дни са дали поредното доказателство за изчерпване на търпението на хората към въведените ограничения срещу разпространението на заразата от коронавирус. 

В понеделник белгийският премиер Александер де Кро даде пресконференция. На нея бе изяснено, че облекчения не може да се очакват преди април-май. Белгийските медии отделиха широко внимание на пресконференцията.

Партии от опозицията и от мнозинството настояват ограниченията да не бъдат съобразявани единствено с мнението на вирусолозите и математиците, но също така и с оценките за душевното състояние на гражданите.

На 26 февруари, в петък, белгийският щаб за борба с епидемията ще заседава за пореден път.  Сред обществото в Белгия намаляват очакванията, че ще бъдат приети решения за облекчаване на мерките. 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!