София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Адемов: Предложението за руската ваксина е повече геополитика, отколкото медицинска логика

Като че ли ГЕРБ и БСП се опитват да се прецакат взаимно, обясни той
39 сПолитика 299

Кампанията за 46-ия парламент на практика започва и с днешното пленарно заседание, което може да се окаже последното за настоящото Народно събрание. Това каза пред БНР д-р Хасан Адемов от ДПС.

Относно допълнителните 50 лева за пенсионерите и вероятността парламентът да реши те да бъдат отпускани до края на годината Адемов отбеляза:

„Очевидно е, че в предизборната ситуация всички партии се надпреварват кой по-социални мерки да предложи. Едва ли ще има парламентарна група, която ще гласува против това предложение. Тези пари ги няма в бюджета и без актуализация на бюджета тези пари трябва да бъдат изплатени не по съответния законов ред.“

Според Хасан Адемов депутатите са в ситуация или да не гледат никакви социални предложения, или да разчитат на „юнашко доверие“ следващите управляващи да обезпечат гласуваното.

В коментара си за руската ваксина „Спутник V“ д-р Адемов изтъкна:

„В това предложение има повече геополитика, геостратегия, отколкото медицинска или законодателна логика. Като че ли ГЕРБ и БСП се опитват да се прецакат взаимно.“

Дори да променим законодателството, Изпълнителната агенция по лекарствата трябва да направи изследвания на руската ваксина за ефикасност и устойчивост, за да може тя да бъде приложена в страната ни, а ИАЛ няма капацитет да направи това, поясни Хасан Адемов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!