София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Адв. Белянова: Може КПКОНПИ да се опита да "изпере" премиера. Но хората знаят истината (ВИДЕО)

Но по този начин институциите правят мечешка услуга на господин Борисов
1 мЕвроком 1397

Аз не обвинявам Борисов, а предоставям данни. КПКОНПИ трябва да си свърши работата и да провери фактите, които съм посочила. Това коментира адв. Албена Белянова в студиото на предаването "Делници" във връзка със сигнал, който е подала за разкритите в медийното пространство снимки от спалнята на премиера. 

Това е сигнал до комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Искането е да разгледа всестранно записите, кюлчетата, всичко, което беше изнесено в медийното пространство. И още нещо - за това че премиерът използва публичен ресурс, за да си прави предизборната кампания, посочи адвокат Белянова. 

"Наша задача е да  разкриваме нещата, които не са законосъобразни. За това призова и настоящият главен прокурор Иван Гешев и съм напълно съгласна с него."

Скептична съм относно проверката, която трябва да бъде направена, защото сме свидетели как не се правят проверки. Важното е, че сезираме институциите и отстояваме правата си, категорична е тя. 

"Когато внесох сигнала на 8 януари, същия изпратих и на госпожа Елена Йончева, която е член на мониторинговата група в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Това е тази комисия, която също с повишено внимание следи какво се случва, както по отношение на разследването на прокуратурата, така и по други въпроси. Те зададоха и нови въпроси, така че те няма да се откажат да търсят отговорите."

Адвокат Албена Белянова посочи още, че доскоро самият Борисов с удоволствие е ходил в ЕП и ЕК.

"Иван Гешев каза, че той е предизвикал тези срещи. Но виждаме сега тези откази. Всички ние чакаме тези отговори."

Борисов каза, че знае коя е Мата Хари. Защо не попитаха коя е прекрасната госпожа. Става въпрос за 1 млн. евро.

Адвокат Белянова коментира още, че според нея настоящата ситуация няма да продължи дълго.

"Това са едни страхливи хора, които ако не е цялата държавна машина зад тях, те са никои." 

Тя информира, че по закон Сотир Цацаров е длъжен да направи проверката. Трябва до 3 месеца да има произнасяне. 

Може КПКОНПИ да се опита да "изпере" министър председателя. Но данните са налице. Хората знаят истината. Но по този начин институциите правят мечешка услуга на господин Борисов, счита още Албена Белянова.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!