София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Адв. Ивет Анадолска: Борихме се операцията на Банев да се осъществи в МВР болница

Адвокатът поясни, че ако Банев е трябвало да бъде извън МВР болница, то той е трябвало да стои с белезници по корем непрекъснато
36 мПравосъдие 1462 Боян Марков

"Действително битува становището, че когато задържат някого за това, че той е извършил евентуално престъпление, той се разболява като по поръчка." Това заяви пред "ЕвроДикоФ" адвокатът Ивет Анадолска.

"В случая с Николай Банев мога да кажа, че лекари, които са назначени като вещи лица от съда, който разглежда делото, категорично и безапелационно са казали, че на него му предстоят операции.", допълни тя.

"Още преди време това образование на гърба му, за което лекарите казаха, че може би е доброкачествено, но това може да се разбере едва след операция.", сподели още юристът.

"Ние като негови защитници се борихме операцията да се осъществи не къде да е, а в МВР болница, където условията за арестантите са пригодени да могат да бъдат оперирани.", коментира Авадолска.

Адвокатът поясни, че ако Банев е трябвало да бъде извън МВР болница, то той е трябвало да стои с белезници по корем непрекъснато.

"Лекарите, които бяха вещи лица, бяха от правителствена болница, поради което съдът постанови. Тъй като лекарите, които са дали заключение за неговото състояние са от тази болница, в същата болница трябва да бъде извършена операцията.", смята тя.

"Действително не във всяка болница може да бъде опериран арестант, но аз също смятам, че той трябва да бъде опериран в МВР болница.", завърши адв. Ивет Анадолска.