София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Адвокатът на "Шейново": Никой не може да каже как и кога е станала размяната на бебетата

Трябва да се провери всяка една версия и възможност, заяви Вили Костадинова

11 месецаОбщество 13 Николай Парашкевов

Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой не може да каже как и кога е станала размяната на децата.

Това заяви юристът на лечебното заведение Вили Костадинова, цитирана от БНТ.

"Може да се спекулира с всяка възможност, но нека изчакаме и видим какво ще каже разследването. Трябва да се провери всяка една версия и възможност, но така или иначе, категорично, според мен, няма някой, който да може да каже как и кога е станала размяната на бебетата. Към настоящия момент все още тече досъдебно производство как е станала тази размяна. Още повече, че в болницата има много стриктни правила, които се спазват. Ние категорично не можем да твърдим, че размяната е станала в болница "Шейново", заяви Костадинова.

Към момента на болницата не са наложени наказателни постановления от страна на изпълнителна агенция "Медицински надзор", каза още тя.

В лечебното заведение все още не е постъпил вторият иск за обезщетение.

Има постъпила само претенция от едното от семействата, които настояват за компенсация за нанесени щети в общ размер от 300 000 лв, разпределени в различни части между членовете на семейството на бебето - двамата родители, по-голямата сестричка и дядото.

Вили Костадинова допусна, че скоро в лечебното заведение ще се получи и втория иск, след като той бъде администриран от съда.