София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Андрей Михайлов: Конституционният съд засрами 47-ото Народно събрание (ВИДЕО)

Депутатът коментира казуса с председателя на КЕВР
пропускане
2 чПолитика 913 Румяна Илиева

Вчера на заседание на Правната комисия депутатите от "Продължаваме промяната" са подкрепили предложението на ИТН за председател на КЕВР, каза Андрей Михайлов от "Има такъв народ". Според него решението на партията се е променило по-късно в залата.

"Това решение всъщност цели да уреди последиците от решението на Конституционния съд. Знаете, че Конституционният съд обяви за противоконституционен избора на досегашния председател на КЕВР", добави още той. 

За предложението на Христо Иванов членовете на КЕВР да излъчат свой председател в рамките на оставащите два дни, Михайлов коментира, че е необходимо повече време: 

"НС няма такъв хоризонт на работа, че да приемем такава законодателна промяна."

С едностранни действия, с правото на силата, а не със силата на правото, бяха вземани тези решения. Да, това доведе до действия на Конституционния съд, които на практика, ще кажа така, засрамиха това 47-о Народно събрание. Дълбоко се надявам, че в следващото ще се слуша повече гласът на професионализма, винаги съм призовавал за това. 

Това каза депутатът от "Има такъв народ" във връзка с желаната промяна и дали тя е постижима от 48-ото Народно събрание. 

Михайлов добави още, че е позитивно настроен за следващото правителство и се надява на професионално отношение към работата, вместо политическо. 

Повече вижте във видеото!

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!