София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Андрей Новаков: Коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще има политическа цена

"И Планът за устойчивост, и присъединяването ни към еврозоната и към Шенген са зациклили"

18 сПолитика 683

И Планът за устойчивост, и присъединяването ни към еврозоната и към Шенген са зациклили. Превърнахме се в нарицателно, до вторите-третите избори у нас в Европа гледаха с тревога, след това – с насмешка. Със сигурност коалицията между първите две групи ще има политическа цена.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков в ефира на "Нова нюз".

„Щом си в Народното събрание, значи за теб са гласували достатъчно брой хора. А ти трябва да говориш с всеки, не значи, че ще се съгласиш с него, но да можеш да седнеш и да говориш”, подчерта евродепутатът.

„Често пъти в Брюксел можеш да свършиш повече работа в асансьора, отколкото в залата. В личен разговор може да обясниш защо нещо е ценно”, посочи евродепутатът.

Той коментира и присъединяването ни към Шенген.

„За съжаление, доживях да чуя мои колеги румънци да казват: „България ни тежи, моля да ни изкарате от групата с България за влизане в Шенген”, добави Новаков.

Новаков коментира и събирането на евродепутати, за да обсъдят искането на имунитета на Бойко Борисов:

„За мен няма нищо тревожно да се събират, да обсъждат. Нямам съмнение, че цялата налична информация е показала, че в случая с „Барселонагейт” няма нищо притеснително”.