Начало Новини Предавания На живо

Ангел Живков: Нашето училище е едно от най-бързоразвиващите се

Директорът на "Пейо Яворов" Гоце Делчев коментира пред "Делници"

Ангел Живков: Нашето училище е едно от най-бързоразвиващите се

Директорът на "Пейо Яворов" Гоце Делчев коментира пред "Делници"

5 чОбразование 1854 Мирослав Митков


"По статистика нашето училище се води като едно от най-бързоразвиващите се в България." Това заяви Ангел Живков - директор на Професионална гимназия по механизация на селско стопанство "Пейо Яворов" Гоце Делчев в ефира на "Делници" и допълни:

"Яворов, защото Яворов е първият кмет на Гоце Делчев. Старото име на град Гоце Делчев е Неврокоп и през този период от време - малко повече от месец, Пейо Яворов е бил назначен за кмет."

На въпрос защо гимназията се развива толкова бързо, директорът отговори:

"Заставайки начело като административен ръководител на гимназията през 2016 година, същата наброяваше 142 ученици. В цифрово отношение към днешна дата тя е 360. От 8 паралелки, в момента нашето училище наброява 16. Това са всички наши възпитаници."

По повод промените в професионалната гимназия, Живков коментира:

"Това, което направих беше да променим образователната система в училището по отношение на това, което желаят младежите. Предложих на педагогическия състав да направим план-прием по една нова специалност - горско стопанство. И я раелизирахме много успешно."

Ангел Живков също коментира опита на педагогическия персонал, който трябва да обучава специалисти в съответните специалности.

"Всеки от тях има нужната квалификация, има нужните знания, но голяма част от тях са млади хора. Наложи се едно преструктуриране на състава и резултатите не закъсняха.", завърши директорът.