София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Ангелов: Няма човек у нас, който да е ваксиниран и да се е заразил отново с COVID (НА ЖИВО)

"С 32% е увеличена заболяемостта на седмична база"
39 мЕвроком 684

Няма човек, който да е ваксиниран и да се е заразил отново с COVID. Това коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"В последните дни открих една тъжна закономерност по отношение на мерките. Изключително неприятно е всичко това ,което се твърди в медийното пространство". Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинга на НОЩ. 

"Всички ние плащаме изключително висока цена самостоятелно и като екип, но само по този начин можем да извоюваме победата срещу този вирус", допълни още той.

С 32% е увеличена заболяемостта на седмична база. За две седмици това са 54%. Смъртността е увеличена само с 4%", коментира началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на седмичния редовен брифинг на здравните власти.

"В болниците пък увеличението само за седмица, е с 15%. Лъч надежда е фактът, че интензивните отделения не са натоварени към момента", допълни той

"Започна ваксинацията от трети етап, в който влизат военните служби. Първите ваксинирани са от контигента ни в Афганистан. 100% от тези, които не са преболедували вируса, са ваксинирани", отчете още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!