София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Асен Агов: В Кремъл са силно изнервени, Владимир Путин е сприхав човек

"Задържането на Навални е юридически абсурд", посочи журналистът
1 мЕвроком 972

„Премиерът се опита да закачи президента, който му отговори по-скоро с лични нападки. Реакцията и на двамата обаче изглеждаше неискрена. Румен Радев не каза и дума за Алексей Навални. Ако си борец за демокрация в България, трябва да си такъв и в света. Бойко Борисов пък не се намеси при връщането на турските дисиденти". Това заяви бившият депутат от СДС и журналист Асен Агов пред БТВ. 

„Санкциите не са срещу Русия, а срещу отделни личности, които извършват безобразия в Кремъл. Москва избра конфронтация с целия свят и със собствения си народ, който иска свобода. Русия обаче няма ресурс да води тази конфронтация. В Кремъл са силно изнервени. Владимир Путин е сприхав човек. Изпитах го на свой гръб, като го питах какво мисли за членството на България в Европейския съюз. Задържането на Навални е юридически абсурд. Беше казано, че е в неизвестност, а цял свят знаеше, че той се бореше за живота си, след като беше отровен от руските власти. Всичко е толкова нагласено, че издава страх в Кремъл. Протестите в Русия ще продължат. Хората се окуражиха. Бяха арестувани 70 деца с пропагандна цел, за да се каже, че опозицията използва непълнолетни за пропагандата си. България ще подкрепи нови санкции срещу Москва“, категоричен е Агов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!