София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Асен Ангелов, "Републиканци за България": Ръстът на доходите се контролира от политиката на държавата (ВИДЕО)

"Пазарът на труда от много години е в много тежко състояние", категоричен е експертът
29 сПолитика 423 Боян Марков

"В "Републиканци за България" ме провокира възможността за професионална изява. Това винаги е било типично за хора като мен". Това заяви в ефира на "Делници" д-р Асен Ангелов от ПП "Републиканци за България" - експерт в областта на труда и социалната политика.

"Когато говорим, че сме на дъното на доходите, трябва да вземем под предвид, че ръстът на доходите се контролира до голяма степен от политиката на държавата", допълни още той.

"Нямаме система за осигуряване дори и на минимален гарантиран месечен доход на населението", изрази своето възмущение експертът.

"Пазарът на труда от много години е в много тежко състояние. Ние много често го свързваме с ръста на безработицата или с безработицата, което всъщност не е само пазарът на труда. Пазарът на труда е много повече, има много повече елементи", смята Ангелов.

"Там продължава да има огромно разминаване между качествата, уменията, професиите и компетенциите, които търсят работодателите и това, което ние можем да предложим като работещи. Ето това е политика", завърши Асен Ангелов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!