София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

“ATAKA” поиска оставката на военния министър Панайотов заради американските военни

Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента
33 сПолитика 720

“ATAKA” иска оставката на военния министър Панайотов заради инцидента с нахлуването на американски военни в цех на територията на село Чешнегирово на 11 май. Според партията с лидер Волен Сидеров военните са упражнили насилие върху служителите в цеха.

По време на брифинг министър Панайотов заяви категорично, че насилие не е упражнено, а на работниците единствено е заповядано да седнат на пода.

Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента:

"Поднасяме нашите искрени извинения на частното предприятие и служителите в сградата", пишат от американското посолство и добавят, че в момента се провежда задълбочено разследване на причината за тази грешка.

Служебният военен министър посочи, че очевидно по време на учението на НАТО, което се провеждало в близост до селото, е допуснат пропуск.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!