София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Атанас Пеканов: Няма богата държава в света, която разчита основно на туризма

Според него повече млади хора трябва да се включат в политиката

Трябва да развиваме бизнеси и иновации с много по-голяма устойчивост. Това каза служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов по Дарик радио. "Не трябва да вярваме, че ще забогатеем чрез износ. Реалният двигател на икономиката е потрелението. Засилването на потреблението може да бъде голям бонус за икономиката", обясни Пеканов.

По думите му заплатите на хората по административни постове трябва да бъдат високи, но неравенството в България е голямо и не е добре този проблем да се задълбочава. "Трябва обаче в България да има елит", посочи Пеканов.

Според него повече млади хора трябва да се включат в политиката. "Винаги съм се опитвал да изразявам позицията си, младите хора трябва да бъдат стимулирани да имат мнение и да изразяват позицията си", добави Атанас Пеканов.

"Няма богата държава в света, която разчита основно на туризма", заяви Пеканов. По думите му в България има богат природен ресурс, който трябва да бъде използван, но трябва да се опитаме да развиваме и други сфери.

Вицепремиерът допълни, че дългосрочният двигател на едно общество са наука, образование и иновации, като вторият фокус е икономиката, а третият - енергетиката.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!