София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Атанасов: Казусът с Руската църква е изключително тежък скандал и много сериозен провал на българското контраразузнаване

Според него председателят на ДАНС е бил политически насърчен от някого

1 мПолитика 1260 Иванина Игнатова

"Казусът с Руската църква е изключително тежък скандал и много сериозен провал на българското контраразузнаване." Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов в ефира на Бтв.

„Информацията е публична и не може да се крием. От 5 години е в България  предстоятелят на Руската църква, колко още трябваше да е тук. Северна Македония си пише, че Васиан е изгонен от Македония за шпионаж“, добави той.

Атанасов отново призова председателят на ДАНС да си подаде оставката.

„Именно неговата структура, която той пряко ръководи еднолично и централизирано, носи отговорност и не само заради Васиан. Той наруши политическия неутралитет. Той излезе с политическа позиция и според мен е бил политически насърчен от някого, но в момента не може да се каже от кого“, допълни ген. Атанасов. 

Според него Министерският съвет е трябвало да започне процедура по неговото освобождаване.