София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Атанасова: Аз бях крилото на Христо Иванов в ГЕРБ, защото лично съм го избирала в правителството

Ние от ГЕРБ-СДС ще предложим състав на правителство в първия мандат, обяви тя

12 сПолитика 437

Ние от ГЕРБ-СДС ще предложим състав на правителство в първия мандат. Ще предложим контактни групи на колегите по различните секторни политики, защото ако не се състави правителство с първия мандат, след това ще е много трудно. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред бТВ. 

„На България ѝ е нужно редовно правителство, трябва да се носи отговорност“, категорична е Атанасова. 

„Аз мога да бъда определена за крило на Христо Иванов в ГЕРБ, защото лично аз съм го избирала в правителството. Ние сме партии от едно и също европейско политическо семейство. Ние сме управлявали с Реформаторския блок и правителството се справяше добре в онзи момент. Програмите ни се припокриват в повече от 90% с малки изключения. С Демократична България ни свързват евроатлантически ценности. Ние бяхме заедно по решенията за оръжие за Украйна, за атомното гориво за Козлодуй и др. По много теми имаме сходство“, каза още тя.