София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Австрия спира ваксинирането с “АстраЗенека”

Това ще продължи, докато излязат резултатите за смъртта на имунизирани с препарата
55 сОбщество 9744 Златина Петкова

Австрийските власти са спрели ваксинирането срещу COVID-19 с партида от препарата на „АстраЗенека” като предпазна мярка, докато разследват смъртта на един човек и заболяването на друг след имунизация с ваксината, съобщава  агенция „Ройтерс“, позовавайки се на местната здравна агенция.

Според информационната агенция Федералната служба за безопасност в областта на здравеопазването на Австрия е получила два доклада, свързани с ваксини на „АстраЗенека“ в окръжната клиника на Цветл в провинция Долна Австрия.

В тях се посочва, че жена на 49 години е починала в резултат на тежки нарушения на коагулацията (съсирването на кръвта), а 35-годишна жена е развила белодробна емболия и се възстановява.

„За момента няма доказателства за причинно-следствена връзка с ваксинацията“, отбелязва Федералната служба за безопасност в областта на здравеопазването. Австрийските медии съобщават, че и двете жени са били медицински сестри в клиниката в Цветл.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!