София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Б.Милчев: Има повече от една човешка грешка при инцидента с Караянчева

Ключовият въпрос е била ли е Караянчева с колан?

Б.Милчев: Има повече от една човешка грешка при инцидента с Караянчева

Ключовият въпрос е била ли е Караянчева с колан?

8 месецаИнциденти 19 Боряна Райчева


„Когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка. За себе си съм убеден, че тук има повече от една човешка грешка”. Това заяви в предаването „Здравей, България” бившият шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев. Той изложи своята гледна точка за катастрофата с кортежа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Задавам си въпроса, дали служителите от НСО, когато тръгват на път, дали им е разписано задължението охраняваното лице да бъде обезопасено с колан. Това е ключов въпрос. Била ли е с колан и ако е била с колан, щеше ли да има такова нараняване”, попита Милчев.

Бившият шеф на КАТ-София коментира още и маркировката на пътя, където е станала катастрофата.
„Има маркировка, която маркира „остров”. Той е повече от 8 кв./м – тоест доста голям „остров”. Идва въпросът дали, ако има знак за ограничение на скоростта, дали той се спазва. Не се спазва, защото организаторът на движението създава предпоставки да не се спазва, изграждайки този тип „острови””, заяви Милчев. Според него такъв тип „остров” трябва да е повдигнат, озеленен, със знаци.