София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Бабикян: 32-ма са подслушвани само преди изборите, но стават повече и по време на протестите

„Изправи се! Мутри вън!“ внесоха искане в Бюрото по СРС-тата за проверка дали са били подслушвани
31 сПолитика 254 Ивана Иванова

32-ма бяха обявени, че са подслушвани преди изборите. Ако към тях прибавите и хората, които бяха слушани по време на протестите миналата година. Ще получите бройката 82-ма. Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са?. Това каза Арман Бабикян от ИСМВ в ефира на БТВ.

Тази седмица от „Изправи се! Мутри вън!“ внесоха искане в Бюрото по СРС-тата за проверка дали са били подслушвани.

„Въпросът е да видим реалните отговори, ако видите състава на тази комисия – в нея има само един юрист и аз лично изпитвам дълбоки съмнения към възможността на тази комисия. Три различни служби са били организирани, за да извършват това подслушване и когато си в съда и получиш само номера, ти дори не знаеш за кого подписваш“, каза политикът и допълни, че има информация, че той и адв. Николай Хаджигенов са сред подслушваните.

„Има и 25 човека от БСП, които също са били подслушвани. Не знам защо все още не проявяват интерес, може би, ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, как пък не подслушаха един от управляващите? Властта все пак е в тях“, коментира политикът.

Според него институциите трябва да си свършат работата и да разкрия кои лица са били подслушвани. По думите му унищожаването на записи или трансферирането им на хартия – не означава, че не са оставени следи.

Бабикян беше категоричен, че незаконното подслушване е форма на натиск и често се използва за изнудване.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!