София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Балабанов: Видяхме новата сватба, само че на местно ниво - между ГЕРБ и ПП

,,Единствената партия, която остана последователна след местните избори в София, се оказа ИТН''

17 сПолитика 302 Марияна Стойчева

,,Единствената партия, която остана последователна след местните избори в София, се оказа "Има такъв народ". Единствената партия, която остава в опозиция и която до последно излъчваше свой кандидат за председател на Столичния общински съвет.''

Това заяви  депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

,,След като вече има председател на СОС и след като видяхме новата сватба, само че на местно ниво - между ГЕРБ, ПП и вече с подкрепата на новите предатели от другите формации - от БСП и "Възраждане", на опозицията така или иначе ѝ се полага по паритетен принцип да поеме част от комисиите в СОС. Но това не означава, че ние сме част от тази сглобка, напротив - останахме единствените истински, които удържаха на думата си в тази ситуация", посочи Балабанов.

По отношение на бюджета на София, той каза, че 2,5 млрд. лева има да се разпределят и стремежът за власт и към икономически интереси обединява коренно различни формации:

"Ние стоим най-коректно в публичното пространство, защото защитихме волята на избирателите, които ни гласуваха доверие, макар че сме с трима общински съветници. Но като гледам как се развиват политическите процеси у нас, съвсем скоро ще бъдем много повече."

Той увери, че единствената алтернатива на сегашното управление е "Има такъв народ". Призна, че със сигурност имат път към властта, но това ще стане след нови избори, когато българските граждани ще подредят политическата карта на страната.