София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Балъков обяви списъка за Англия

Вандерсон, Марселиньо и Бодуров с повиквателни

15:09 ч. 27.08.2019 г.Спортни 19

Националният селекционер Красимир Балъков обяви разширения състав на България за предстоящата европейска квалификация срещу Англия на 7 септември и приятелския двубой срещу Република Ирландия три дни по-късно.
Преди седмица той изпрати повиквателни към 11 състезатели, играещи зад граница, а днес към тях бяха добавени още 14, представители на efbet Лига. Така общият брой футболисти става 25. Причината за по-големия списък е неясното функционално състояние на някои от играчите, които ще преминат обстойни медицински изследвания.
Балъков очаквано повика бразилците Вандерсон и Марселиньо, но изненадата дойде от повиквателната на неиграещия в „ЦСКА-София“ Николай Бодуров: „Наясно съм, че нарушавам правилото, което сам поставих - а именно, че ще разчитам единствено на онези, които играят редовно в клубовете си. Считам обаче, че с огромния си опит и влиянието си в съблекалнята, Бодуров е незаменима част от националния отбор“, обясни Балъков.
Сред избраниците на селекционера попадат петима състезатели на Лудогорец, по двама от ЦСКА-София и Етър и по един от Левски, Славия, Ботев Пд, Локо Пд и Черно море.
В представителния тим не попада нито един футболист от младежкия национален отбор, тъй като за тях стартира важен квалификационен цикъл в началото на септември.