София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Байдън подписа укази за борбата с COVID-19

Създава се национална стратегия за справяне с пандемията
45 сПолитика 640 Боян Марков

Американският президент Джо Байдън подписа серия от укази за борба с пандемията от COVID-19. Западни медии коментират, че по този начин се създава национална стратегия за справяне със ситуацията, вместо всеки щат индивидуално както досега. 

Ускоряване на имунизациите и броя на тестовете, както и увеличаване на производството на съществени консумативи като маските, са само част от 10-те мерки на новата администрация.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава с повече от 406 хиляди смъртни случая, като заразените са почти 24 милиона и половина. 

"Нека да бъда ясен! Нещата ще продължат да се влошават, преди да се подобрят. Възпоменателната церемония от преди два дни няма да е последната, за съжаление. Броят на смъртните случаи вероятно ще достигне 500 хиляди следващия месец", заяви Джо Байдън.

"Случаите ще продължат да растат. Няма да излезем от бъркотията веднага. Ще ни отнеме месеци, преди да променим всичко. Но бъдете сигурни - ще минем през това. Ще победим тази пандемия", категоричен бе държавният глава.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!