София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

ББР ОТГОВОРИ НА ПЕТКОВ: Дали сме подробна информация на Одитния комитет

Кредитирането ще се ограничи до 5 млн. лв. до приемане на промените в Устава
12 мИкономика 319 Антоанета Начева

Управителният съвет на Българската банка за развитие посочи, че е предоставена подробна финансова информация на членовете на новия Одитен комитет.

Банката е отправила запитване за правата на достъп на Одитния комитет за предоставянето на информация за кредитни експозиции на банковата група, която представлява банкова и търговска тайна. Запитването е отправено до Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори и Българска народна банка. 

От ББР посочват, че кредитирането ще се ограничи до сумата от 5 млн. лв. с експозиции към един клиент или група свързани клиенти до приемане и вписване на проекта за промени в Устава на банката, предложен от служебния министър на икономиката Кирил Петков.

ЕТО ЦЯЛАТА ПОЗИЦИЯ: 

Управителният съвет на Българската банка за развитие е предоставил подробна финансова информация на членовете на новия Одитен комитет.

В допълнение, банката е направила запитване за правата на достъп на Одитния комитет във връзка с предоставянето на информация за кредитни експозиции на банковата група, представляваща банкова и търговска тайна, до Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори и Българска народна банка.

Правомощията на Одитния комитет са публикувани в официалната интернет страница на ББР: https://bbr.bg/bg/n/nov-oditen-komitet-e-naznachen-v-bbr/

С цел прозрачност и до приемане и вписване по надлежния ред на проекта за промени в Устава на банката, предложен от министъра на икономиката, ББР ще спазва изискванията, предложени в новия документ, като кредитирането ще се ограничи до експозиции към един клиент или група свързани клиенти, чийто размер не надхвърля сумата от 5 000 000 лева. Това ограничение не се прилага за кредитни институции.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!