София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

България осъди референдумите в Украйна на Общото събрание на ООН

"Преминаваме през период, белязан от много предизвикателства", заяви Николай Милков

1 мВойна 496 Николай Парашкевов

"Преминаваме през период, белязан от много предизвикателства", това заяви по време на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният министър на външните работи Николай Милков, цитиран от БНР.

Той изрази и българската позиция за руската агресия  в Украйна и референдумите, които се провеждат в окупирани територии.

„Тази незаконна военна агресия, която се води от страна постоянна членка на Съвета за сигурност, не само подронва глобалната сигурност, но и създава опасност за целия международен ред, основан на правила”, посочи Милков.

България е сериозно обезпокоена от настоящата ескалация на конфликта и от частичната мобилизация, обявена в Руската федерация.

„Ние също така осъждаме референдумите, които се провеждат в окупираните украински територии. Считаме, че те не са свободни и справедливи, и че нямат обвързваща сила”, подчерта Милков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!