Начало Новини Предавания На живо

Българка на финал на Евро 2020 по фигурно пързаляне

400 състезатели от 5 държави пристигат у нас за "София Трофи"

Българка на финал на Евро 2020 по фигурно пързаляне

400 състезатели от 5 държави пристигат у нас за "София Трофи"

2 месецаСпортни 519Александра Иванова


Фигурното пързаляне в България е в подем. Състезателката Александра Фейгин е финалист на европейското първенство по фигурно пързаляне в Грац. Тя започва да тренира, когато е била на 5 години и ледът се е превърнал в нейната страст.

Остават броени дни до петото издание на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи". Интересът към събитието е рекорден-400 състезатели от 5 държави ще пристигнат у нас.
В турнира ще участват около 60 български спортисти, сред които най-добрата българска състезателка Александра Фейгин, както и шампионът на страната Лари Луполоувър. Роденият в Ню Йорк Лари Луполоувър разкри, че му е било лесно да вземе решение да се състезава за България. 

 

Фейгин и Луполоувър ще представят България на световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал (Канада) от 16 до 22 март. В пресконференцията участва и младата българска състезателка Кристина Григорова, която стана втора при жените на държавното първенство миналата събота. 

 

Турнирът "София Трофи" ще се проведе от 12 до 15 февруари в Зимния дворец в столицата. Очаква се конкуренцията при жените да бъде изключително силна.