София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

„Български пощи" временно преустановяват приемането на пратки за Русия и Беларус

Спират пратките за Русия поради намален капацитет на транзитно летище

27 мБизнес 282

„Български пощи“ преустановяват приемането на всички видове пратки за Русия и Беларус, съобщиха от пресцентъра на компанията. 
Поради намален транспортен капацитет, довел до натрупване на поща на транзитно летище, временно ще спре дейноста към тези две страни.
При промяна в ситуацията и възстановяване на приемането на пратки клиентите ще бъдат информирани чрез сайта на дружеството. 
От „Български пощи“ напомнят на своите клиенти, че приемат изходящи международни препоръчани, непрепоръчани пратки и колети за почти всички държави и територии. Не се приемат пратки за някои държави и територии, в които се извършват военни действия. „Украински пощи съобщават, че правят всичко възможно, за да изпълняват услугите и продължават да приемат и изпращат международна поща. Към момента се обслужва по-голямата част от страната. В зависимост от ситуацията в конкретните дни, различни пощенски станции не работят. Това води до сериозни забавяния в експедирането и доставката на пратките", информират на сайта си от „Български пощи"