София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бобокови: Има заговор срещу нас. Делян Пеевски ни е нарочил, за да вземе бизнеса ни

По думите на бизнесмена организираната държавна машина за терор работи срещу компаниите му

Бобокови: Има заговор срещу нас. Делян Пеевски ни е нарочил, за да вземе бизнеса ни

По думите на бизнесмена организираната държавна машина за терор работи срещу компаниите му

3 мЕвроком 977


Пламен Бобоков коментира независимата проверка върху "Монбат" и "Монбат Рисайклинг" ЕАД (компаниите, собственост на Атанас и Пламен Бобокови, които се разследват от прокуратурата) с изискванията по опазване на околната среда при рециклирането на оловно-киселинни акумулаторни батерии, както и да направи общ преглед на данъчните рискове, свързани с дейностите по управление на отпадъците. 

Бобоков, коментира пред "Дневник", че съветът на директорите на "Монбат" АД избира международната адвокатска кантора "Волф Тайс" да проведе независимата проверка.

По думите му случващото се спрямо тях категорично е заговор. "Ние сме посочени и организираната държавна машина за терор, насилие заедно с организираната медийна група за масово втълпяване работят в пълен синхрон", допълни Бобоков.

"Моята информация е, че сме посочени от Пеевски, защото е решил да си открадне "Монбат". Той вече е превзел "Елбат" - основният конкурент на "Монбат" в преработката на оловна скрап. (бел. ред. - предприятие в Долна баня). Дори знам датата, на която сме поръчани. Разследването за внос на италиански боклуци е започнало през ноември 2019-та, ние сме поръчани на 4 февруари, а на 28 май 2020 година вече сме арестувани",

"За съжаление наистина по-голямата част от бизнеса в България е въз основа на измама - като започнеш от кръговете на бай Ахмед и стигнеш до кръговете на бате Бойко. И, разбира се, двамата са като невръстни дечица в сравнение с хиперолигарха Пеевски. Като стана дума за олигархия и масовата й употреба за щяло и нещяло от главния прокурор, единственият човек в България, който изцяло се вписва в модерното определение за олигарх, е Делян Пеевски - той е абсолютен рекордьор",