София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

БОЕЦ предлага Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ след Цацаров

Този избор ще е поредният важен тест за новите управляващи

След внасянето на оставката в Парламента от Цацаров през следващата седмица, БОЕЦ ще проведем необходимите срещи и ще издигнем гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов за председател на антикорупционната комисия, обявиха от движение БОЕЦ.

“Атанасов притежава няколко важни и ценни качества - партийна и политическа независимост, професионализъм и опит, остро чувство за справедливост и е спечелил доверието на гражданското общество. Човек, който води своята борба срещу корупцията вътре в съдебната система от години въпреки репресиите и ударите срещу него, доказал своята устойчивост и интегритет.

Този избор ще е поредният важен тест за новите управляващи и знак за промяна. Следовател Атанасов ще е гарант за независимост, законност, прозрачност и ефективност в дейността на Комисията. Точно от това имаме нужда - истински бойци, които не са зависими от силните на деня и партийно-политическото статукво, смели, способни и водещи се в своята дейност от принципите на правовата държава и върховенството на закона”.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!