София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Бориславова: Ако кабинет, президент, опозиция и общество мислеха еднакво, щяхме да сме Северна Корея

"Твърдението, че има много силен външен натиск по темата за Северна Македония не е вярно"
35 сОбщество 734

"Говорим с нашите коалиционни партньори и търсим решения. С президента имаме различни визии по важни въпроси, но така работи едно демократично общество. Ако имаме единомислие по всички въпроси кабинет, опозиция, президент, общество, ще заприличаме на Северна Корея. Твърдението, че има много силен външен натиск по темата за Северна Македония не е вярно. Сега в САЩ ни попитаха само "какво става". Не е имало никакъв натиск. Ние казахме, че работим със Скопие и чакаме реални резултати. Искаме да видим стъпки, с които ще бъдат защитени интересите на българските граждани в Македония. Темата за Северна Македония е опит за вътрешна дестабилизация на кабинета. Всичко ще бъде обсъдено с коалиционните партньори и няма как темата Македония да стане причина за падането на правителството". Това заяви началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова пред БНТ.

"Правителството прави всичко, което е в интерес на България. Към момента няма как да тръгнем да национализираме обекти със стратегическо значение - говоря за рафинерията "Лукойл". Очакваме законопроект, който да ни приравни със законодотелството в ЕС. С този законопроект ще можем да санкционираме руски граждани у нас, които са в забранителните спсисъци", разкри началникът на кабинета.  

"Всяка форма на протест е законосъобразна и трябва да се развива. Важно е протестите да не са самоцелни. Когато насреща има предложения от правителството, трябва да има диалог и да се вземе решение, а не да се протестира на всяка цена. Няма как превозвачите да са доволни в този момент, но ние стартирахме редици мерки. За лот 7 и 9 на АМ "Хемус" няма проекти за строеж, не е купен чакъл, но има плащане в размер на 10 млн. лева за озеленяване. Нали разбирате за какво говоря. Няма проект за строеж но едни 10 млн. са платени. Ясно е, че тези пари са изчезнали и няма да бъдат върнати. Продължаваме разговорите с всички протестиращи и се надяваме на диалог", обяви Бориславова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!