София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов разпореди на пожарната да проверява болниците

От ГД "Пожарна безопасност" коментираха, че са реагирали на 502 сигнала от Спешна помощ
3 чЕвроком 783

"Чуйте се с Николов. Да се проверят всички кислородни инсталации на болниците. Сега всички ползват много кислород. Профилактиците в пожарната да минат и да проверят абсолютно всичко", разпореди премиерът Бойко Борисов на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Борисов беше категоричен, че гражданите могат да помогнат много както на себе си, така и на здравната система като продължават да спазват основните утвърдени принципи – дезинфекция, дистанция и дисциплина.

"В съответствие с получените указания на министър-председателя от днес започнахме проверки. С министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов коментирахме, че е най-важно да имаме възможно най-бърза и безопасна евакуация. Ще се опитаме да предотвратим подобен инцидент, като този в Румъния, при който загинаха 10 души, при пожар в отделение в Румъния", коментира директорът на  ГД "Пожарна безопасност" Никола Николов.

"Основната дейност, която осъществяваме с пациенти от Спешния център е да транспортираме пациенти. Реагирали сме на 502 сигнала към момента. Имаме готовност да разгърнем такава кампания в цялата страна", казаха още от Пожарната.