София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Боршош: Делото за НДК беше атака срещу мен от един некадърен политик - Лиляна Павлова

Той беше обвинен в нецелево изразходване на 3,5 милиона лева
42 сПолитика 1878

Делото за НДК беше атака срещу мен от един некадърен политик - Лиляна Павлова. Това е честният ми отговор. В рамките на една седмица се искаше да се раздадат едни пари на строители и да се проведе един ремонт, който нито аз, нито екипът ми искаше, защото имахме големи съмнения. Тогава бях уволнен от нея. Това разкри бившият шеф на НДК и сегашен зам.-кмет на София Мирослав Боршош в ефира на БиТиВи.

"Не смятам, че моето реноме и репутация бяха накърнени, защото хората ми дадоха оценка за всичко, което съм свършил. Сблъсъкът с един некадърен човек не бива да ни отказва от целите ни и от това, което искаме. Тя е в историята, това е един приключен етап", коментира още той.

Припомняме, че по делото за ремонта на Националния дворец на културата съдът оправда бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош по всички обвинения, а бившият председател на Съвета на директорите Валентин Кръстев получи тригодишна условна присъда.

По-рано днес Боршош поиска от съда да бъде оправдан. Той беше обвинен в нецелево изразходване на 3,5 милиона лева, отпуснати от бюджета във връзка с подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз, за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!