София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Боршош: В момента нищо не налага затварянето на училищата

„Едва 4% от паралелките от 1 до 4 клас в София са карантинирани"
39 сОбщество 202 Мирослав Митков

В момента нищо не налага затварянето на училищата. Това заяви зам.-кметът на София по образование, култура и спорт Мирослав Боршош.

„Едва 4% от паралелките от 1 до 4 клас в София са карантинирани. Това е изключително нисък процент. В прогимназиалния етап са 7%. Децата очевидно не заразяват, защото в столицата в момента има едва 200 карантинирани учители от 16 329. Нищо не налага в момента затварянето на училища”, коментира той.

Според него липсва какъвто и да е било разговор какво да се случва с образователната система. „Не е вярно, че работата на училищата застрашават здравната система. Напротив – една здравна криза се пренася и се превръща в образователна”, смята Боршош.

„Основното правило в цял свят вече е училищата да се затварят последни, защото последствията от тази пандемия ще отминат, но ще остане едно необразовано поколение. Децата във 2 и 3 клас не могат да пишат, защото никой не може да се научи да пише онлайн”, добави той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!