София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Бойко Ноев: Борисов е известен като ”човекът на Путин” в България

"Плеядата евроатлантици, които го подкрепят, трябва да го знаят"
2 мПолитика 1424 Мирослав Митков

На Запад Борисов е известен като “човекът на Путин в България” и плеядата евроатлантици, които го подкрепят, трябва да го знаят. Вчера британските власти потвърдиха официално връзката между отравянето на Сергей Скрипал в Солсбъри и покушението над Емилиян Гебрев в България. Какво се случва в България? Последните няколко години наблюдавахме пълно затъмнение от страна на изпълнителната власт, министър-председателят Бойко Борисов, прокуратурата и специалните служби.

Това заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" бившият министър на отбраната Бойко Ноев. 

Повод за коментара му е третото лице, срещу което британската полиция повдигна обвинения заради покушението над Сергей Скрипал в Солсбъри. Замесено бе името на Денис Сергеев, който по онова време се подвизава с фалшива самоличност - Сергей Федотов. Името на Федотов стана ясно още преди месеци. Изданието “Bellingcat” публикува обширен материал, с който обрисува стъпките на руските агенти. Федотов е едно от лицата, замесени във взривяването на чешките складове за боеприпаси. Федотов е част от  подразделение 29155 на ГРУ - звено, в което участват най-малко шестима агенти. Операцията е била наблюдавана от ген. Андрей Аверянов. В този сюжет се появи и името на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, който също бе обект на покушение. Има данни, че зад отравянето на българския бизнесмен с Новичок стои същото звено на ГРУ.

"Създаденият тогава триумвират от Борисов с цел следствието да бъде максимално размито постигна резултат. Досега практически нищо не се случи. Прокуратурата възпрепятства разследването по всички ключови направления - имената на участниците, направиха всичко възможно да попречат на разкриването на оръжието на престъплението, саботираха усилията на организацията за забрана на химическите оръжия и не направиха нищо по мотивите, които са свързани с най-високите ешелони на властта. Не направиха и нищо по връзката с взривовете в България. Прокуратурата спираше и продължава да спира всичко, което би могло да допре българските потенциални съучастници, сред които собственик на телевизия. Става дума за телевизия “Европа”.

"Борисов има един “троен шлем” с руснаците. Той включва “Белене”, което засега не му се случва. Газовата тръба му се случи. Третото е поставянето на българската оръжейна индустрия под контрол на свои хора и под контрол на руснаците. Това се случи от части. Тези три неща тежат на съвестта на Борисов и рязко компрометират евро-атлантическото положение на България. На Запад Борисов е известен като “човекът на Путин в България” и плеядата евроатлантици, които го подкрепят, трябва да го знаят", категоричен бе бившият министър на отбраната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!