София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Братя Домусчиеви прибират 300 млн. евро за „Нова телевизия”

Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 година
11 сЕвроком 2180

Братята Кирил и Георги Домусчиеви ще приберат колосалните над 300 милиона евро от продажбата на „Нова телевизия”, научи Narod.bg. Така излиза, че само за година като собственици на медията семейният тандем от Търговище, изключително близък до хунтата ГЕРБ и Бойко Борисов, ще прибере чиста печалба от над 120 милиона евро, пише Narod.bg. 

Сделката вече е пред финал, след като купувачът и продавачът са подписали SPA (shared purchase agreement), предаде и „Капитал“, като се позова на свои източници.

Компанията на братя Домусчиеви „Адванс медия груп“ и United Group са се договорили и за окончателната цена, която надхвърля 300 млн. eвро. Преди малко повече от година и половина Домусчиеви влязоха в „Нова“ за 185 млн. eвро.

Според информацията на „Капитал“ сегашната цена покрива и редица условия като бъдещи финансови резултати. В нея са включени и кешовите резерви на „Нова броудкастинг груп“, както и строящата се нова сграда на телевизията, върху която преди време беше наложено обезпечение заради дело на Агенция за приватизация срещу друга компания на Домусчиеви – „Кей Джи маритайм шипинг“.

Днес Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, обяви официално, че е постигнато споразумение за закупуването на мултиплатформената медийна компания Нова Броудкастинг Груп от Адванс Медиа груп.

Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 година, след като се получат всички необходими одобрения от регулаторните органи.