София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ЦЕНАТА НА ПЕРТОЛА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА

Цената падна под 63 долара за барел
7 годиниИкономика 94 Боряна Райчева

Цената на петрола продължава да пада. Тя падна под 63 долара за барел, предаде РИА Новости. Причина за поевтиняването е, че Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) не съкращават добива си и явно са готови да се примирят с ниските цени.
Саудитска Арабия също обяви, че рязко намалява цените на петрола, преназначен за износ за САЩ и страните от Азия. От 14 години насам това е най-значителното намаление на петрол.
На фона на поевтиняването, доларът и еврото укрепнаха и регистрираха значителен ръст. Рублата също се закрепи и спря да пада. На московската борса 1 долар се разменя срещу 53,05 рубли, а 1 евро – за 65,03. Това са рекордно ниски стойности за руската валута.
Същевременно медии в САЩ предричат съвсем скоро цените на петрола да паднат дори под 40 долара за барел. За последно това се е случило през 2009 г. предаде Униан.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!