София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Д-р Дариткова: Имаме решение да не се коалираме с БСП, нямаме такова за ДПС

Коментар на председателя на групата на ГЕРБ в парламента
4 мЕвроком 543

Правомощията на президента се свеждат до това да определи с указ датата на изборите. В правомощията на законодателите е да внася промени в Изборния кодекс. Това заяви председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание д-р Даниела Дариткова пред Нова.

"Ангажимент е да разясняваме действащото законодателство и защо едно действие, като заснемана на броенето на бюлетините, не може да бъде осъществено. Всички съмнения за честността на изборите могат да бъдат отнесени към органите на съдебната власт", каза още тя.

Що се отнася до гласуването по пощата, Дариткова уточни, че са се консултирали със специалисти, като мнението е, че не може да се гарантира честността на вота. Същото важи и за електронното гласуване. 

"Ние не правим безпринципни съглашателства. Имаме програма, искаме да видим волята на българите и тогава ще вземем решение. Ние нямаме политически врагове, а опоненти. Имаме решение на Национална конференция на ПП ГЕРБ да не се коалираме с БСП. Нямаме такова за ДПС, но коалициите, които правим се основават на обща програма и носим отговорност за решенията си. Показали сме това", допълни Дариткова.