София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Д-р Георги Димов: За геополитическите ветрове, провокациите срещу Русия и ситуацията в Донбас (ВИДЕО)

"Украйна беше употребена държава"
пропускане
23 чПолитика 370 Мирослав Митков

Украйна е инструментът и оръжието на "колективния" Запад. Украйна е употребявана държава. Това каза специално пред телевизия "Евроком" председателят на Национално движение "Народна сила" д-р Георги Димов.

"Украйна е държава, която не значеше нищо нито за САЩ, нито за Европа. Тя няма никаква стойност, но тя има геополитическо значене. Без Украйна Руската Федерация никога няма да бъде онази империя, която трябваше да бъде. "Колективният" Запад  и САЩ имат една единствена цел - да въздържат Русия от възход".

Според д-р Георги Димов България трябва да запази неутралитет по отношение на геополитическите бури и ветрове.

"Националната политика означава ние да запазим националния интерес и цивилизационно да подкрепим хората, които са наши близки. Ако искаме да се превърнем в Украйна - да нямаме топла вода, да имаме постоянно военни размирици и конфликти - ние трябва много да внимаваме", допълни той.

Председателят на Национално движение "Народна сила" коментира и предстящото участие на България във военното учение на САЩ в Черно моте "Дефендър юръп".

Според него страната ни трябва да е балансьор между Изтока и Запада.

"Вместо да се превръща в част от Триморието, в част от този конфликт, в който се опитват да ни въвлекат, в държава, която дрънка оръжие в Черно море в тези учения, които са чиста провокация, България не трябва да участва в провокации", категоричен е той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!