София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Д-р Кацаров отговори: Ще се стигне ли до затваряне на училищата?

Министърът на здравеопазването коментира и онлайн обучението
2 мЗдраве 635 Ивана Иванова

Снимка: Булфото

Ако се стигне до затваряне у нас, последни ще бъдат училищата. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на брифинг относно актуалната ситуация с COVID-19.

Във връзка с преминаването на онлайн обучение, проф. Кацаров обясни, че трябва да се подхожда индивидуално по преценка на директорите от гледна точка на учебния процес.

Съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова допълни, че има много точни данни за броя на положителни деца в училищата, за карантинираните, в болница, както и за учителите. „Статистиката се ползва основно и активно от МОН. В последните дни има увеличаване на заболеваемостта. Това върви успоредно с всички възрастови групи. Особеност на тази пандемична вълна е по-големият брой положителни деца. Към момента това не се отразява на хоспитализациите на децата. Този процент е нищожен в сравнение с броя на възрастните, настанени в болнично заведение към вчерашна дата информацията е за 121 деца, при положение, че има над 5000 хоспитализирана", коментира тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!