София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Даниел Митов: Очевидно има свързаност между Рашков и Божков

Според него няма смяна на модела, а само смяна на лицата
32 сПолитика 1225

Със сигурност ще има имиджови щети от санкциите на САЩ. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по БТВ по повод санкциите от САЩ.

„Разпознава ли се г-н Радев във Васил Божков? Преди известно време, когато Божков беше обвинен от Прокуратурата, г-н Радев заяви, че Божков звучи по-убедително от своите обвинители. Сега обвинителите на Божков са Вашингтон. Трябва да се пита г-н Радев още ли смята, че Божков звучи по-убедително от своите обвинители. Къде е отговорът на този въпрос. Защо си подаде изведнъж оставката началничката на кабинета на вътрешния министър. Защото е свързана с партията на Божков. Кой му предложи тази жена? Очевидно има някаква свързаност между г-н Рашков и г-н Божков. Аз не бих искал да видя подмяната на един модел със същия модел просто със сменени физиономии“, посочи Митов.

„Трябва да си водим разговор за държавата, за това как да преформатираме институциите, да въведем мерки за прозрачност и отчетност, а не само да сменяме един модел със същия, но с други физиономии“, добави той.

„Със сигурност ще има имиджови щети от санкциите. Трябва да внимаваме много при прилагането на тези санкции, да не започнем да дискредитираме хора, които нямат нищо общо с корупционни схеми задкулисни договорки. Навлизаме в ужасна парадигма – удар срещу някакви работещи хора“, заяви той.

По думите му има подозрения, че Божков е подкупвал действащ български политик и това вече е излязло и в публичното пространство. Той посочи, че няма да споменава имена, но това не е Бойко Борисов. „Ще призова нашите опоненти да не се превръщат в клеветници. Г-н Борисов се срещна с американския посланик преди съобщението за санкциите. Той беше поканен и поканата е дошла много преди това. Ако имаше каквито и да било съмнения, че Борисов е човекът, той щеше да бъде включен в санкционния списък. Едно е нашите опоненти да критикуват някаква политика, друго е да клеветят“, заяви Митов.

„Ненавиждам, когато се правят опити да бъдат демонизирани цели организации и цели партии. Нашите опоненти непрекъснато демонизират нашата организация“, допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!