София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Даниел Митов: Русия непрекъснато търси слаби звена в НАТО

Според него Москва търси повод за агресия и война
12 сПолитика 333 Николай Парашкевов

"От държава – член на НАТО се изискват ясни, категорични позиции, които да не оставят съмнения къде стоим", това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„Ще подкрепим правителството, ако се налага, заради отбранителния потенциал, който НАТО планира да разположи по Източния фланг, техника и персонал да бъдат временно разположени в България“, отбеляза той.

„България е член на НАТО, българската армия е натовска армия, както и всички останали съюзнически армии. В момента е добре да се демонстрира отбранителна мощ, която да е сдържаща по отношение на агресивните намерения на Руската федерация“, каза още депутатът от ГЕРБ.

"Демонстрацията на съюзническа сила е важна", добави той.

„Русия непрекъснато търси слаби звена в НАТО, единството на Алианса се демонстрира и през заедност и съюзнически действия, когато е необходимо“, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Целта на Руската федерация по думите му е да внуши, че НАТО е остаряла организация, амортизирана и да върне нещата в някакви концептуални измерения на геополитиката от 19 век.

Според него Русия търси повод за агресия, повод за война.

„Когато поставяш такъв тип ултиматуми, на които ти е ясно, че няма как да получиш утвърдителен или положителен отговор, това означава, че търсиш конфликт“, заяви още Даниел Митов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!