София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Давид Леви: Инвеститорите се страхуват да инвестират в България, защото нямат правна защита (ВИДЕО)

„Като погледнем графиката на чуждестранните инвестиции ще видим, че има сериозен спад"

В национален план трябва да започнем да мислим къде е България в Европейския съюз и в света, защото предполагам и вие сте чели новини как България е на последно място в редица класации. Това заяви независимият кандидат Давид Леви в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком.

„Като погледнем графиката на чуждестранните инвестиции ще видим, че има сериозен спад и това е съвсем естествено, защото правосъдната система не обслужва правото, за съжаление, а обслужва конкретни интереси… Инвеститорите се страхуват да инвестират в България, защото знаят, че нямат необходимата правна защита, ако им се наложи“.

„По-голямата част от хората в развитите демокрации в Англия, във Франция и Съединени американски щати знаят кой е техният представител и могат да се обърнат към него, ако имат нужда от помощ“, обясни той.

Според него трябва да се намери коренът на проблема в здравеопазването, а той се крие в Националната здравноосигурителна каса.

„Тя трябва да бъде разцепена на четири здравни каси, които да се конкурират помежду си. Това ще повиши качеството на здравното обслужване в страната“, подчерта Леви.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!