София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Делян Пеевски: Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан

"ДПС няма да допусне това!"

4 мПолитика 501 Антония Лазарова

Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан! Това би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС няма да допусне това! Такава позиция публикуваха в социалните мрежи от пресцентъра на ДПС.
Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.
ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на анти-европейските и про-руските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”.
Като страна членка на ЕС сме приели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това.
ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел.
Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.
Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута.
Снимка: БГНЕС