София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Деница Сачева: Избирателите искат коалиционно управление, не дават 100% на една партия

"Няма нужда да даваме толкова много пари за избори като резултатът ще е много подобен"

25 сИзбори 2022 578 Калоян Ненчев

"Избирателите не за пръв път казват, че не искат да дадат 100% доверие на една партия, а коалиционно управление, защото има различни настроения в обществото и те трябва да намерят начин да бъдат реализирани през една управленска програма. Няма нужда да даваме толкова много пари за избори като резултатът ще е много подобен", заяви в ефир бившият министър на труда и социалната политика Деница Сачева.

"Да се създаде платформа за разговори между различните партии, там да се намерят общите области, в които биха могли да направят напредък. На този етап няма официална реакция от политическите партии. Но ние не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това. За да има смисъл от тези контактни групи трябва да има независими хора, не са избрани за депутати и да се намали политическото напрежение", допълни тя.