София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Десислава Танева: От отварянето на заведенията имаме само шест сигнала за нередности

Направени са 1500 проверки на такива обекти от отварянето им
7 сОбщество 559 Златина Петкова

“От отварянето на заведенията имаме само шест сигнала за нередности”, заяви пред “Нова телевизия” министърът за земеделието Десислава Танева. 

По думите на Танева, това се обяснява с дългия период, през който хората не са може ли да посещават такива заведения и това сякаш водело до по-безкритичното им отношение към тях сега.

“Като цяло можем да кажем, че противоепидемичните мерки се спазват. Нарушенията, които констатираме на места са свръзани с липсата на графици за дезинфекцията, също и на табели за оказване за измиване на плодове и зеленчуци, както и на дезинфектанти.

Министър Танева, че за 5 дни от отварянето на заведенията Агенцията по безопасност на храните е направила 1500 проверки и са издадени 28 предписания.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!