София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Диана Ковачева: Абсолютно безобразие е това, което се случи с мобилните оператори

"Един от мобилните оператори не дава право на хората при индексиране да се откажат и да преминат към друг"

10 мОбщество 449

"Абсолютно безобразие е това, което се случи с мобилните оператори. Един от мобилните оператори не дава право на хората при индексиране да се откажат и да преминат към друг оператор. Аз съм сезирала институциите, имаше изслушване в парламента, тяхното мнение не е такова."

Това заяви в ефира на БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

"Аз не казвам, че не е светъл бизнеса на мобилните оператори. Държавата помага на мобилните оператори, а не на хората. Държавата може да каже, че има неравноправни клаузи и да си свърши работата", посочи Ковачева.

Омбудсманът коментира и темата с домашното насилие:

"За съжаление законът за домашното насилие не беше приет, той пропадна в парламента. Аз нястоявам да отпадне системният характер, да не трябва жертвата да подава три сигнала."

Според Диана Ковачева законът трябва да защитава и двете страни:

"Да не забравяме, че жертвите не са само жени, жертви са и хора с увреждания..."

Според омбудсманът има нужда от промени в законодателството.

"Страшно много закони се променят, само че може би това не са точно законите, които хората чакат да бъдат променени", подчерта Диана Ковачева.