София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстното шосе: Не съм убиец

Обвиняемият остава в ареста

пропускане
7 чКрими 319

Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката „задържане под стража“, подадена от Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстното шосе.
Съдът прие, че от доказателствата по делото не се опровергава предположението, че деянието е умишлено. Също така не е отпаднала и опасността от извършване на престъпление, тъй като Любенов многократно е санкциониран за нарушаване на правилата за движение. Срокът на задържане не превишава разумните предели, а и все още не са извършени всички необходими действия по разследването.
Направих грешка, виновен съм, но не съм голям престъпник, не съм убиец, не съм го направил умишлено, каза Любенов пред съда. Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, но сега искам малко лично свободно време да прекарам с близките си, да се погрижа за възрастната си майка.
Съдът обаче му напомни, че общественият ред и сигурност са по-важни, от неговите лични нужди.
Снимка: Булфото