София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Директорът в оставка на ДКК: Папката за Караганева е дадена на ДАНС много преди изборите

В протокола даже не е описано кой как е гласувал

Министър Везиева има пълното право да се разпорежда със състава на съвета на директорите. Ние смятаме, че сме направили това, което е наш и служебен, и граждански дълг. Въпреки че министър Кирил Петков пое огромна крачка за прозрачност. За мен това беше голям шанс за това. В последния един месец обаче за прозрачност не можеше и да става дума. Ние не знаехме какво се случва. Като изпълнителен директор, който има ексклузивни права, може да сключва договори, да назначава, уволнява - тези права са й дадени от Търговски закон. Само че това дружество се управлява от съвета на директорите. След избирането на Ваня Караганева започна лека полека с поетапно разхлабване на практиките. От встъпването й на 29 октомври до към 12-13 ноември вече имаше половин папка с неща, за които се опитвах да говоря с нея, но тя се оправдаваше, че се ползвала с доверие. 

Това заяви пред Би Ти Ви изпълнителният директор и член на съвета на директорите на ДКК Рая Каназирева, чиято оставка бе поискана вчера от министърката на икономиката Даниела Везиева.

В протокола даже не е описано кой как е гласувал. Ние сме си свършили работата като сме казали, че сме оттеглили доверието си от нея. В управлението на дружеството трябва да си професионален мениджър, да знаеш как да работиш в тази сфера. Това, което е направила, е подкрепено с една папка документи. Тя е дадена на ДАНС още преди изборите и не сме вдигали абсолютно никакъв шум. Тези неща те са подети много преди някой да се опитва да политизира каквото и да е, посочи тя.

На съвета директорите я питаме - "няма ли да ни информирате, че въобще подписвате нещо, щом става въпрос за стратегически интерес".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!