София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доц. Ангел Кунчев с коментар за ситуацията в Смолян

Областният град е с най-голям брой новозаразени днес

Доц. Ангел Кунчев с коментар за ситуацията в Смолян

Областният град е с най-голям брой новозаразени днес

3 мЗдраве 1233 Слав Механджийски


Коронавирусът в Смолян може да се разпространява дифузно. Това каза главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев по БНТ.

„Получаването на тези контакти в предприятието в Смолян е в резултат на работата на хора, които вероятно са били положителни. В област Смолян и досега имаше отделни по-малки огнища на коронавирус", уточни държавният здравен инспектор и добави, че хората най-тясно контактуват по време на почивките и използвайки транспорт до работното място.

„Когато има огнища, има възможност и за дифузно разпространение на заразата и има излизане на вируса извън огнището. От 140 положителни днес близо 60 са от Смолян. В тези огнища се опитваме да действаме фокусирано и локално. Имахме такива на много други места и до седмица успяваме да ги потушаваме. Надявам се, че и тук мерките ще дадат резултат“, подчерта Кунчев.

Той посочи, че днес заминава за Кюстендил, защото и там е имало проблем с разпространението на вируса, този път в ромска махала.

"Изолацията на квартала даде резултат там и сега бройките са много по-малко, но е трудно за контрол, защото става въпрос за много и активни хора и затова не са толкова бързи резултатите понякога“, допълни Кунчев.