София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доц. Мангъров с поредна критика към лекарите, които "преглеждат" по телефона (СНИМКА)

Публикация във Фейсбук
1 мЕвроком 9842

Доц. Атанас Мангъров публикува снимка от лекарски кабинет, на чиято врата е залепена бележка, на която пише: "Пациенти с температура и оплаквания се консултират по телефона. Посещение при лекар, при такова състояние, е нежелателно".

Доц. Мангъров е виден критик на консултирането на пациенти по телефони. По думите му трябва да се преустанови практиката личните лекари да диагностицират и лекуват хората по телефона и отново да започнат да ги преглеждат истински по правилата на медицината.

Не е нужно да се измислят нови епидемиологични правила, коронавирусните инфекции съществуват от десетилетия, човечеството ги е преодоляло по естествен път и е продължило да съществува, уточни специалистът.

От своя страна личните лекари заявиха, че ако спрат телефонните прегледи, както иска д-р Атанас Мангъров, нещата ще са катастрофални. "Ако тръгнем по всички адреси, ще правим 7-8 прегледа на ден. Ние вършим това, което иска проф. Балтов - да държим пациентите в доболнична помощ. Антибиотиците, които изписваме, са когато 9-10 ден вече има температура и няма друго лечение. Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев пред БНР в отговор на доц. Атанас Мангъров.