София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доц. Мангъров: Всички лекари да слагат ръкавици и шлемове, и да започнат да лекуват своите болни

Инфекционистът коментира, че в болница пациентите трябва да влязат, ако имат нужда от кислород
14 мЕвроком 29793

Когато капацитетът е запълнен, но човекът е тежко болен, веднага се намира начин да бъде хоспитализиран. Изписва се на другия ден човек, който е подходящ. Не връщаме никого. В болница има смисъл да влизат хора, които се нуждаят от лечение с кислород, всички останали могат да си стоят вкъщи, независимо колко висока температура имат и колко зле се чувстват. Това коментира доц. Атанас Мангъров в ефира на Bulgaria on air.

"Всички лекари да слагат престилки, маски, ръкавици, шлемове, облекла и да започнат да лекуват своите болни. Да, страшно е, някой може да загине, но няма друг начин", подчерта доц. Мангъров.

"Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа някой с Ковид, да се карантинира. Така системата спира да работи. Не може човек да бъде лекуван по телефона, не може, колкото и да ни се иска. За да бъде хоспитализиран, той трябва да бъде прегледан", допълни той.

"Когато новите мерки се въведат, може би ще настъпи лек спад на новозаразените, но когато всичко се отвори, нещата ще се върнат обратно, не е този начинът да се борим с епидемия като тази, колкото и да ни се иска. Това е природно бедствие, това е нещо, което се случва, и да се борим с него, а не да се крием", каза още той.